1 2 3 4 5

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje je potekal prvi blok predavanj znotraj programa Plečnik 2.0, ki se ga je udeležilo prek 150 obiskovalcev, ki jim je blizu Plečnik in njegova bogata dediščina.

Namen predavanj je bil vzpostaviti odnos med Plečnikovo arhitekturo in sodobnimi praksami produkcije prostora, med sodobno arhitekturo in sodobno krajinsko arhitekturo.

V svojih predstavitvah sta arhitektka Maruša Zorec in krajinska arhitektka dr. Ana Kučan Plečnikovo arhitekturo izpostavili kot nabor brezčasnih konceptov in orodij za ustvarjanje v današnjem času in v prihodnosti.

Po predavanjih je sledila slovesna predstavitev Plečnikovega čaja, Plečnikove skodelice za čaj, medu za Plečnikov čaj in šahovske garniture Plečnik-Šentjernej na kateri sta prve poteze odigrala arhitekt prof. Janez Suhadolc in dr. Bernard Nežmah.

V sklepnem delu je bil prikaz umetniške instalacije 3D mapiranja, ki jo je pripravila kulturno umetniška skupina INDIGOTM Avantgarde, in se na koncu ogreli s Plečnikovim čajem.

Foto: MEGAfoto Marijan Hočevar

Vir: http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=162179#!prettyPhoto